Prica o komsinici Erni

U mom susjedstvu zivi jedna zena (jao recenice). Zvat cemo je Erna s obzirom da se tako i zove. Ta zena psuje/laje za 143 osobe.

Znam,znam  da sad vrtite glavom i pitate se sta je tu zanimljivo. Sigurno i u vasem susjedstvu zivi jedna Erna. Ali,ova je posebna.

Pa,sad cu vam ispricati Erninu pricu.

Davno,davno bila jedna cura po imenu Erna. Bila je mlada i zaljubljena. Zaljubljena u momka s kojim je planirala vjencanje. Jedne ljetne noci asikovalo dvoje mladih kraj rijeke. Momak sjedio na nekakvoj ogradi,a Erna cupkala s noge na nogu (romantika).

Moram vam reci da je Erna malo vise popila. U jednom trenutku Erna je gurnula momka u vodu (visina zida oko 3-4m). Zavrsio je u plicaku! Izasao je iz vode,stao na ogradu i skocio ponovo! No,ovaj put malo dublje. Poceo je da glumi da se dusi,da ne moze vise i tak to. Erna pita: A kako si maloprije plivao? On odgovara: Ma,bio sam u plicaku,ovo je preduboko! Erna se zsbrinula. Iako nije znala plivati skocila je da spasi momka. On dopliva do obale i gleda kak se ona dusi. Zvala je u pomoc,preklinjala,a on mrtav-hladan. I tak,nakon nekoliko minuta odlucio je da je dosta plivanja i nekako je izvukao. Vise mrtva nego ziva. Dok je ona shvatila sta se desilo,momak je umirao od smijeha.

Erna je dobila lekciju koju nikad nece zaboraviti.

Mislim da nikad vise u zivotu nije joj palo na pamet da nekog baci u vodu!

5 komentara

Komentariši